Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID verklaring
☝Klik - Bestel Vandaag je coronatest!☝

Coronatesten in Asten

coronatesten in Asten

Wil je naar het buitenland? Dan is het verplicht om een coronatest in Assen af te laten nemen. Het is namelijk sindskort verplicht om een reisverklaring bij je te hebben. Let op deze is alleen te verkrijgen met een PCR-test van een commerciële testlocatie. Je kunt een coronatest doen in de omgeving van Asten, maar je kunt ook verder kijken om te zien of er plek is in de teststraat in Weert.

Wat zijn de symptomen van het COVID-19 virus? 

Corona is een ziekte die is ontstaan door het SARS-CoV-2 virus en zich snel heeft verspreid naar Nederland, ook bij jou in Asten. Door niezen en hoesten komen er hele kleine druppeltjes vrij in de lucht. In de buitenlucht verspreiden deze zich niet erg snel, alleen wanneer je op de koffie gaat bij je vader, moeder, opa of oma in huis helaas wel. Om extra verspreiding van het virus te voorkomen is het daarom erg belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Houd voldoende (1,5 meter) afstand van mensen buiten je huishouden en houd je aan de hygiëneregels. Bovendien is het van groot belang dat je op tijd een covidtest in Assen inplant.

coronatesten in Asten

Waar kan je last van krijgen als je corona hebt?

Je kunt erg ziek worden van het virus, daarom is het erg belangrijk dat iedereen weet wat de klachten zijn en wanneer je in quarantaine moet gaan. Doe dit om jezelf en je dierbaren te beschermen! 

De meest voorkomende symptomen zijn

 • Een droge aanhoudende hoest.
 • Druk op de borst (benauwdheid).
 • Verhoging of zelfs koorts.
 • Verkoudheidsklachten, hierbij kun je denken aan een verkoudheid, een loopneus, niezen of keelpijn.
 • Het verdwijnen van je reuk en/of smaak zonder dat je neus vol lijkt te zitten.

Bij milde klachten geldt ook, ga in zelfisolatie. Zie niemand van je huishouden en plan zo snel mogelijk een coronatest in Asten in

Kosten PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik en Boek Vandaag je coronatest!☝

Mildere symptomen die minder vaak voorkomen zijn:

 • Pijnklachten in het algemeen
 • Erge vermoeidheid
 • Prikkelbaarheid
 • Duizeligheid
 • Diarree 
 • Spierpijn
 • Niet lekker voelen

Heb jij last van een van deze symptomen? Ga in zelfisolatie en plan zo snel mogelijk een test in voor jezelf! Zo houden we onszelf en de wereld gezond!

Hoelang kan het duren voordat ik klachten krijg?

Er is een tijd tussen dat je besmet raakt en je klachten krijgt van het virus. Dit noemen ze de incubatietijd van het COVID-19 virus. Dit duurt tussen de vijf en zes dagen bij dit virus en komen de klachten dan pas. Het is erg belangrijk om dit te weten, stel jij bent in contact geweest met iemand die positief getest was op het virus dat jij eerst vijf tot zes dagen wacht voordat je je laat testen op corona in Asten. Anders is de test niet betrouwbaar. Houd rekening dat je na het moment dat je in contact bent geweest met iemand die positief was 10 dagen extra afstand houd van risicogroepen, ook als je negatief bent getest op de vijfde of zesde dag. De klachten kunnen zich de paar dagen erop ook nog voordoen! 

Een PCR-test met reisverklaring in Asten

Ga jij voor je werk of voor een vakantie naar het buitenland, dan moet je een reisverklaring regelen. Dit is verplicht geworden voor bijna elk land zodat ze geen mensen met corona hun land in krijgen. Er zijn wel een paar dingen die belangrijk zijn om te weten als je dit gaat regelen. 

Kan je met een sneltest in Asten naar het buitenland?

Een sneltest in Asten is erg praktisch, aangezien je binnen 30 minuten de uitslag hebt op je test! Alleen is deze test betrouwbaar genoeg om mee het vliegtuig in te stappen? Dat niet. Om naar het buitenland te gaan moet je een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Er zijn erg veel commerciële teststraten waarbij je naast de sneltest ook een PCR-test kunt afleggen. Zelfs hebben sommige landen eigen commerciële teststraten aangewezen waarbij jij je moet laten testen. 

Welke kosten zitten er verbonden aan een corona test in Asten?

Bij de GGD testen op corona kost geen geld, wel is het bekend dat de uitslag van de testen daar erg lang kunnen duren. Ook mag je je daar alleen laten testen als je klachten hebt of als je in contact bent geweest met iemand die positief getest is. Voor veel mensen is dit een reden om naar een commerciële teststraat te gaan. 

Naast dat geeft de GGD geen reisverklaring weg en zal je je PCR-test bij een commercieel bedrijf moeten doen. Anders krijg je geen negatieve reisverklaring mee en kan je niet het vliegtuig instappen. De kosten bij een commerciële teststraat verschillen per teststraat en welke test je daar doet. Voor een sneltest ben je meestal tussen de €50,- en de €70,- euro kwijt. Dan heb je wel binnen 30 minuten de uitslag. Voor de PCR-test zullen mensen zeker bereid zijn om het geld te betalen omdat ze het nodig hebben voor het buitenland, ze hebben simpelweg geen andere keus. Of je moet in het mooie Asten blijven! Voor een PCR-test ben je tussen de €100,- en de €150,- euro kwijt. Zorg er wel voor dat je de reisverklaring goed hebt geregeld voordat je vertrekt naar het buitenland. Het is ook mogelijk om een coronatest te doen in Roermond.