Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID verklaring
☝Klik - Bestel Vandaag je coronatest!☝

Sneltest of PCR-test in Boshoven

Sneltest of PCR-test in Boshoven

Corona… het speelt nu al meer dan een jaar en domineert het nieuws. Voor veel mensen is er nog veel onduidelijk over het corona testbeleid in Boshoven. Welke test doe je en hoe maak je een afspraak voor een coronatest in Weert of Boshoven?

Wanneer laat je je testen in Boshoven? 

Voordat je je laat testen op corona in Boshoven, is het handig om te weten of je in een situatie zit waarin u zich wilt laten testen. Er zijn verschillende situaties waarin je je kan laten testen. Dat zijn:

 • Je hebt klachten die corona gerelateerd zijn. (Denk hierbij aan verkoudheidsklachten, benauwdheid, droge hoest, koorts en het plotseling verdwijnen van reuk en/of smaak.)
 • Je hebt een melding gekregen van de corona-app dat er iemand bij je in de buurt is geweest die besmet was.
 • Je gaat naar het buitenland waardoor je een coronatest moet doen om een reisverklaring te krijgen
 • Je bent in contact geweest met iemand die positief is getest.

Nu je weet in welke situaties je je kan laten testen is er nog wel een belangrijk punt. Dat is wat je moet doen als jij in contact bent geweest met iemand die besmet is. Het is dan belangrijk dat je in quarantaine gaat. Dan zit je namelijk in de incubatietijd, die duurt tussen de vijf en tien dagen. Als je op dag 3 bijvoorbeeld een test doet zal deze nog niet betrouwbaar zijn omdat het virus zich dan nog niet heeft kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat er dan op dag 5 nog een test gedaan wordt!

Sneltest of PCR-test in Boshoven

Testmethodes in Boshoven

Je weet wanneer je je kunt laten testen, alleen wat voor soort test doe je dan?  

 • Als eerste heb je de welbekende PCR-test in Boshoven. Deze test wordt veel gebruikt bij de teststraten van de GGD. Het is een nauwkeurige test alleen kan de uitslag wel erg lang duren, tot de 48 uur later. 

Bij commerciële teststraten worden de PCR-testen ook gedaan, alleen is de uitslag dan terug binnen meestal 24 uur. 

Kosten PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik en Boek Vandaag je coronatest!☝
 • Dan hebben we de antistoffentest in Boshoven. Bij deze test gaat het niet om of je op dat moment corona hebt, ze testen of je het al hebt gehad. Bij deze test kijken ze in je bloed en kunnen ze zo zien of jij besmet bent met het virus of niet. 
 • Ook hebben we een antigeen-test in Boshoven, ook wel sneltest genoemd. Bij deze manier van testen heb je binnen 30 minuten de uitslag van de test terug. Erg fijn als je snel je uitslag wilt of moet weten.  

Hoe maak je een afspraak voor een coronatest in Boshoven? 

Ook over een afspraak maken voor een test is af en toe veel onduidelijkheid. Daarom hebben we voor jou een stappenplan om een test te plannen!

 1. Zoek naar de teststraat waar jij heen wilt.
 2. Zoek naar de dichtstbijzijnde testlocatie.
 3. Maak een afspraak, dit kan zowel via de site als telefonisch.
 4. Betaal de geboekte test.
 5. Ontvang een bevestiging van de geboekte test.
 6. Ga op het moment van de geboekte test naar de teststraat.

Kom het liefst alleen naar de teststraat, met eigen vervoer en niet met het openbaar vervoer. Dit om verspreiding te voorkomen! Als je je niet kunt laten testen bij de teststraat die voor jou het minst ver weg is, is het slim om eens iets verder van je huis vandaan te kijken. Je kunt je bijvoorbeeld laten testen in Weert.