Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID verklaring
☝Klik - Bestel Vandaag je coronatest!☝

Een PCR-test of sneltest in Roermond

PCR-test of sneltest in Roermond

Woon je in Roermond en ben je in aanraking gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus? Dan is het slim om in quarantaine te gaan en je zo snel mogelijk te laten testen op het virus. Door een coronatest in Roermond te doen weet je zeker of je besmet bent met het virus of niet. Wil je graag een sneltest of PCR-test doen? Dan kun je ook terecht in de teststraat in Nederweert.

Verspreiding van het coronavirus 

De verspreiding van het COVID-19 virus is erg snel gegaan en daarom zijn er een aantal verschillende maatregelen getroffen. Zo is het erg belangrijk dat je je daar aan houdt. Houd je bijvoorbeeld altijd aan de 1,5 meter afstand, de hygiënevoorwaarden en houd extra rekening met mensen die in de risicogroep zitten.

Corona is een ziekte die is ontstaan uit het SARS-CoV-2 virus. Hoe dit is ontstaan is nog steeds niet zeker, maar dat het virus speelt is overduidelijk. Corona verspreidt zich net zoals de meeste andere virussen via niezen en hoesten. Als je niest of hoest komen er hele kleine druppeltjes vrij, waar als je besmet bent dit virus in zit. In de buitenlucht verspreiden de kleine druppeltjes zich niet erg snel, in een winkel met airco vaak wel. Deze kleine druppeltjes komen namelijk erg ver en daarom wordt er nadrukkelijk gezegd om altijd binnen een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

PCR-test of sneltest in Roermond

Wanneer laat je je testen in Roermond? 

Het is erg belangrijk dat het duidelijk is voor iedereen wanneer ze zich moeten laten testen. Laat je testen op het coronavirus in Roermond om een van deze redenen:

 • Je bent in contact geweest met een besmet persoon. 
 • Je hebt de welbekende melding gehad van een corona-app dat je in direct contact bent geweest met iemand die positief getest is. 
 • Je gaat naar het buitenland en hebt een reisverklaring nodig. 
 • Je hebt zelf klachten.

Veelvoorkomende coronaklachten:

Kosten PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik en Boek Vandaag je coronatest!☝
 • Benauwdheid (mild – extreem).
 • Koorts (boven de 38 graden Celsius).
 • Een droge hoest.
 • Vermoeidheidsklachten (niezen, verkoudheid of keelpijn).
 • Het plotseling verdwijnen van je reuk en/of smaak zonder neusverstopping. 

Het is erg belangrijk om te weten dat als je in contact bent geweest met iemand die positief getest is op corona dat jij nog niet gelijk kan testen. Waarom? Omdat je tot dag vijf of zes in de incubatietijd zit en het kan zijn dat het virus nog niet tot uiting komt en ook niet aantoonbaar is met een coronatest in Roermond. Als je je voor die tijd test, zal het niet betrouwbaar zijn en zal je je nog een keer moeten laten testen in de omgeving om uit je quarantaine te kunnen.

Mildere klachten, wat nu?

Je hebt mildere klachten, alleen het zou eventueel wel corona kunnen zijn? Wat nu? Deze vraag wordt veel gesteld en daarom hebben wij voor jou dit op een rijtje gezet. Doe dit met mildere klachten:

 • Het is erg belangrijk, dat ondanks je milde klachten je toch in zelfisolatie gaat. Dit houdt in dat je ook niet in de buurt komt van mensen in jouw huishouden. Plan direct een test bij jou in de buurt in, want het zou COVID-19 kunnen zijn. 
 • Neem rust en drink goed. Rust is erg belangrijk en kan ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen. Dit vooral in combinatie met veel water drinken. 
 • Houdt de verandering van je symptomen goed bij! Dit is erg belangrijk omdat je van het coronavirus erg ziek kan worden. Mochten de klachten erger worden dan kan je de huisarts bellen voor eventueel advies. Als je in een risicogroep zit is dit erg handig, de arts kan eventuele adviezen geven die erg nuttig kunnen zijn voor jou. 

Waar kan ik een coronatest in Roermond doen?

Er zijn verschillende teststraten in de buurt van Roermond. In Roermond zelf is het ook mogelijk om je te laten testen op het coronavirus. Deze teststraat is van een commerciële partij wat inhoudt dat je hier moet betalen voor een coronatest. Het voordeel van een commerciële teststraat is wel dat je hier verschillende soorten testen kan laten afnemen. Zo kun je een PCR-test, sneltest of antigeentest in Roermond af laten nemen. Het adres van deze testlocatie is:

 • Veeladingstraat 7

Wil je je liever laten testen bij een andere testlocatie? Dan kun je naar Venlo of susteren. Ook bij deze testlocaties is het mogelijk om een PCR-test en sneltest af te laten nemen. Het adres van deze testlocaties zijn:

 • Venlo: Kloosterstraat 27
 • Susteren: Reinhoud van Gelderstraat 13

De dichtstbijzijndste testlocatie van de GGD ligt ook in Roermond. Deze ligt op:

 • Wolfskuil 14

Verder kun je naar Venlo, Weert of Venray voor een PCR-test van de GGD. Deze testen zijn overigens gratis, maar hiervoor moet je wel verplicht klachten hebben. Heb je geen klachten? Dan kun je alleen terecht bij een commerciële teststraat.

Naar het buitenland

Wil je naar het buitenland? Dan is het vanaf heden verplicht om een reisverklaring bij je te hebben. Deze verklaring is alleen te verkrijgen bij een PCR-test van een commerciële teststraat in Roermond. Ondanks dat je bij de GGD ook een PCR-test kunt laten doen krijg je hier geen reisdocument bij. Houdt hier dan ook rekening mee als je van plan bent naar het buitenland te gaan. Zonder kun je namelijk geweigerd worden. Je kunt namelijk niet aantonen dat je recentelijk negatief getest bent. Een land weet dan niet of jij zijn of haar inwoners kunt besmetten of niet en zal jou een te groot risico vinden in deze tijden.