Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID verklaring
☝Klik - Bestel Vandaag je coronatest!☝

Coronatesten in Weert

coronatesten in Weert

Het coronavirus is inmiddels al meer dan een jaar in Nederland. Dit heeft veel teweeg gebracht. Daarom is het van belang dat iedereen zijn of haar uiterste best doet om bij te dragen aan het verminderen van het aantal besmettingen. Je laten testen in Weert bij klachten is hier een groot onderdeel van. Er zijn verschillende plekken waar je een coronatest in Weert kunt doen.

Testen op corona in weert 

Voordat we kijken naar welke testen er zijn, is het handig om te weten wanneer je je kan laten testen op het virus in Weer. Er zijn verschillende redenen om jezelf te testen op het COVID-19 virus. Je kunt je laten testen in Weert om één van deze redenen:

 • Je hebt klachten die corona gerelateerd zijn.
 • Je bent in contact geweest met iemand die besmet is.
 • Je hebt een melding gehad van een corona-app met het bericht dat je in contact bent geweest met iemand die besmet is.
 • Je gaat naar het buitenland en hebt een reisverklaring nodig.

Mocht je nu denken, ik zit in één van deze situaties? Wacht dan niet en ga in zelfisolatie en laat je testen bij de teststraat in Weert!

coronatesten in Weert

Testmethodes 

Er zijn in het afgelopen jaar een aantal testmethodes bijgekomen. Daarnaast is de testcapaciteit zo veel mogelijk verhoogd. Dit zijn de verschillende testmethodes die je op dit moment kunt gebruiken:

 • Als eerste heb je de welbekende PCR-test in Weert die bij de GGD aan de lopende band wordt gebruikt in alle teststraten. Deze manier van testen is erg nauwkeurig, alleen kan het wel erg lang duren voordat je de test kan doen of de uitslag krijgt. Door alle drukte bij de GGD kan je meestal pas na twee à drie dagen later testen en dan heb je de uitslag van de test binnen 48 uur. 
 • Dan heb je de antistoffen test in Weert. Bij een antistoffen test gaat het niet om of je op het moment van testen corona hebt, maar of je al corona hebt gehad. Dit is een handige manier om te testen, maar het is wel van belang dat je je beseft dat je er enkel achter komt of je in het verleden besmet bent geweest en niet of je op dit moment besmet bent. 
 • Ook heb je nog de antigeen-test in Weert, ook wel de sneltest genoemd. De sneltest is een heel goed alternatief op de PCR-test. Deze testen zijn in grote hoeveelheden te verkrijgen bij commerciële teststraten. Bij de sneltest heb je binnen 30 minuten de uitslag, wat erg gunstig kan zijn. Er zijn een aantal voordelen van het doen van een sneltest. Dit zijn die voordelen:
 1. Je hebt de uitslag erg snel, waardoor de wachtrijen een stuk korter zullen worden. 
 2. Doordat er minder lange wachtrijen, kunnen mensen sneller een test afnemen. Dit heeft weer als gevolg dat als je test negatief blijkt te zijn, jij of je huishouden minder lang in quarantaine hoeft. Het is zonde om zo lang in isolatie te zitten als je ook zo snel de uitslag kan hebben en weer door Weert kan wandelen!
 3. Door de grote hoeveelheid sneltesten kunnen erg veel mensen zich laten testen. Hierdoor wordt het bereik een stuk groter, als meer mensen zich kunnen laten testen zal de angst afnemen om een test te doen. Als er veel mensen zich laten testen komt er een overzichtelijker overzicht over de verspreiding van het virus.

Negatief getest op corona in Weert

Als je een coronatest in Weert hebt gedaan waarvan de uitslag negatief is, is dat natuurlijk goed nieuws. Het betekent namelijk dat jij op het moment dat je je liet testen niet besmet was met het coronavirus. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het gaat hierbij om de volgende zaken:

Kosten PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik en Boek Vandaag je coronatest!☝
 • Heb je contact gehad met iemand die positief was getest op corona en heb je niet de eerste vijf dagen in quarantaine gezeten voordat je hebt getest? Dan is je test niet betrouwbaar! Het virus heeft zich dan waarschijnlijk nog niet genoeg ontwikkelt om zichtbaar te worden in je lichaam. Je weet dan nog steeds niet of je besmet bent. Laat je dan op de 5e dag nog een keer testen om er zeker van te zijn dat je negatief bent!
 • Er is een kans dat als je na de vijfde dag negatief bent getest, je daarna nog klachten krijgt. Dat komt doordat de incubatietijd van een virus niet bij iedereen hetzelfde is. Bij het grootste deel van de mensen is dit slechts 5 dagen, maar er zijn ook mensen waarbij dit zelfs tien dagen duurt. Hierdoor is het van belang om ook na een negatieve test extra afstand te houden en op te letten of je klachten krijgt die door het coronavirus veroorzaakt worden. 

Positief getest 

Als je je coronatest hebt gedaan en je bent positief is het even balen, misschien zag je het al aankomen, maar misschien ook niet. Zodra de test terug is zijn er twee verschillende situaties. Dit zijn:

 1. Je hebt klachten gehad en bent nu positief. In dit geval zal je zeven dagen in zelfisolatie moeten. Als je na de zeven dagen 24 uur klachtenvrij bent, kan je weer uit zelfisolatie!
 2. Als je geen klachten hebt gehad en die ook niet krijgt, kan je na 72 uur na moment van testen weer uit zelfisolatie. Dan ben je weer beter.

Ga wel altijd in zelfisolatie als je positief bent getest! Zo voorkom je verspreiding en houd je de rest van je huishouden gezond!  

Quarantaine

En dan ben je positief, tijd om in quarantaine of zelfisolatie te gaan. Naast een positieve uitslag van een coronatest zijn er nog andere redenen waarom je in quarantaine moet. Dit zijn:

 • Als iemand in je huishouden positief is getest.
 • Als je in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus.
 • Als je een melding hebt gekregen op een corona-app dat je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus.
 • Als je terugkomt uit een hoogrisicoland voor COVID-19.

Nogmaals willen we benadrukken dat de incubatietijd van het virus vijf tot zes dagen kan duren. Zit je in quarantaine, wacht dan eerst vijf dagen af voordat je jezelf laat testen. Zo houden we de verspreiding tegen.

Quarantaine leefregels 

Er zijn een aantal dringende adviezen voor mensen die in quarantaine moeten nadat zij positief zijn getest. Deze adviezen zijn:

 • Blijf thuis
 • Ontvang geen bezoek. 
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Blijf op afstand (1,5 meter) van je huishouden. 
 • Vermijd je huisgenoten en desinfecteer alles waar je bent geweest om besmetting te voorkomen. 

Hoe maak je een afspraak voor een coronatest in Weert?

Hoe maak je een afspraak voor een sneltest in Weert? Hier staat een duidelijk stappenplan om te volgen!

 1. Kies de teststraat waar u zich wilt laten testen.
 2. Kies de locatie uit waar u zich wilt laten testen.
 3. Reserveer een datum en tijd voor uw test, zowel via de site als telefonisch.
 4. Betaal de test.
 5. Ontvang een bevestiging voor de geboekte test.
 6. Ga op het moment van de geboekte test naar de test!

Als je je laat testen, kom het liefst alleen! Kom niet met het openbaar vervoer, maar met uw eigen vervoer! Blijf thuis en laat je bij klachten testen!  Voorkom extra verspreiding en zorg dat iedereen en in het speciaal de risicogroepen gezond blijven!