Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID verklaring
ā˜Klik - Bestel Vandaag je coronatest!ā˜

Nederweert testen op corona

Nederweert testen op corona

Corona heeft al een lange tijd de wereld in haar greep. Ook in Nederland heeft het een grote invloed. Gelukkig zijn er verschillende manieren bedacht om inzicht te krijgen over het virus. Zo kun je bijvoorbeeld een coronatest af laten nemen in de buurt van Nederweert. Wil je naar een andere testlocatie in de buurt? Dan kun je een coronatest in Weert laten afnemen.

Wanneer moet ik me laten testen op het virus?

Er is af en toe nog onduidelijkheid over wanneer je je wel moet laten testen op het coronavirus in Nederweert en wanneer niet. Hiervoor staan de meest voorkomende redenen om je te laten hieronder weergegeven. Dit zijn volgens het RIVM de meest noodzakelijke redenen om je te laten testen:

 • Je hebt een melding gehad van de corona-app dat je in contact bent geweest met iemand die positief is getest.
 • Je gaat naar het buitenland en hebt een reisverklaring nodig.
 • Je bent in contact geweest met iemand die positief getest is.
 • Je hebt zelf klachten, denk hierbij aan:
 1. Een droge hoest
 2. Koorts (boven de 38 graden Celsius)
 3. Verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, niezen)
 4. Benauwdheid
 5. Het plotseling verliezen van reuk en/of smaak.
Nederweert testen op corona

Wat te doen met lichte klachten?

Heb je lichte klachten en weet je niet wat je moet doen? Dat is erg begrijpelijk. Toch is het belangrijk dat je wel weet wat je moet doen als je lichte klachten hebt. Dit zijn de adviezen van het RIVM bij mildere symptomen:

 • Neem veel rust en drink veel. Meer drinken zorgt voor een goede hoeveelheid vocht. Dit kan zeker helpen waardoor je je weer beter kunt voelen. 
 • Het is belangrijk dat je in zelfisolatie gaat, het is goed dat je de de mindere symptomen ook serieus neemt. Het zijn niets voor niets symptomen. Blijf dan uit de buurt van mensen en huishouden en plan direct een sneltest of PCR-test in Nederweert!
 • Bel je arts voor eventueel advies. Na het uitleggen van welke klachten je op dit moment hebt, kan de arts je adviseren wat je het beste in jouw situatie kunt doen. Als je deel uitmaakt van een risicogroep kan het advies van je arts veel verschil maken. 
 • Houd de verandering van je symptomen bij. Het is belangrijk om de verandering bij te houden in het geval dat je ineens heel erg ziek wordt. Je kunt dan op het juiste moment de beste medische hulp inschakelen. 

Verschillende testmethodes in Nederweert

Als je je wilt laten testen in Nederweert zijn er verschillende soorten testen die je kunt laten afnemen, maar welke is de beste? Naast de teststraat in Nederweert zijn er ook nog andere testlocaties zoals de locatie in Boshoven. Welke coronatest het beste bij jou past is afhankelijk van de reden dat jij je laat testen. Voorbeelden van testen zijn: 

 • Als eerste heb je de PCR-test die bij de GGD wordt afgenomen. Deze test is erg nauwkeurig en zal een betrouwbare uitslag geven. Wel is bekend dat je erg lang moet wachten op de test. Zowel de test kunnen doen als de uitslag kan soms lang duren. 
 • Dan heb je de antistoffen-test. Bij deze manier van testen gaat het er niet over of je op dit moment corona hebt, alleen of je het al gehad hebt. Bij deze test wordt er bloed afgenomen en wordt er gekeken of jij antistoffen hebt tegen het virus. Hieruit wordt duidelijk of je het virus hebt gehad of niet. Deze test wordt dus eigenlijk niet gebruikt om erachter te komen of je besmet bent met het virus of niet. Daarom is deze test ook alleen bij een commerciĆ«le teststraat af te nemen.
 • Ook heb je de antigeen-test, ook wel de sneltest genoemd. Aan de sneltest zitten veel voordelen zoals: 
 • Een erg snelle uitslag, vaak binnen vijftien minuten en uiterlijk dertig. Hierdoor zul je kortere wachtrijen hebben en snel resultaat.
 • Doordat de wachtrijen korter worden, kunnen mensen sneller terecht en hoef jij minder lang thuis in quarantaine om te wachten op je test. Zeker als later blijkt dat de uitslag negatief is, hebben jij en je huishouden korter in quarantaine gezeten, het is zonde om in quarantaine te zitten als je ook je dagelijkse dingen had kunnen doen die erg belangrijk zijn.
 • Door de grote capaciteit aan sneltesten wordt het bereik erg groot, meer mensen zullen zich sneller laten testen. Hierdoor zullen ook andere mensen sneller bereid zijn om een coronatest af te laten nemen waardoor er meer inzicht komt over de verspreiding van het virus. Hierdoor weet de overheid of de maatregelen werken en of er versoepelingen kunnen worden gedaan. Hoe meer testen hoe sneller we dus weer terug kunnen naar het oude ā€˜normaalā€™.